Z usług firm cateringowych korzysta aktualnie wielu Polaków. Są one zamawiane zarówno na różne eventy, jak i jako dieta pudełkowa dostarczana do klientów regularnie. Aby odpowiednio zabezpieczyć posiłki, firmy cateringowe mogą zastosować różne rodzaje pojemników. Co wybrać?
Jak pakować posiłki w firmie cateringowej?
Wybór właściwej metody pakowania posiłków w firmie cateringowej jest bardzo ważny. Hurtownia opakowań jednorazowych może zaoferować firmom w tej branży różne rozwiązania umożliwiające szybkie, łatwe i bezpieczne pakowanie dań.
Duże znaczenie ma sposób dostarczania posiłków do klientów, co przekłada się na to, jakie Pojemniki jednorazowe sprawdzą się wtedy najlepiej.
Gdy firma dostarcza poszczególne posiłki, na przykład zupy, dania obiadowe, często wybierane są opakowania zamykane. Natomiast w przypadku diety pudełkowej na cały dzień popularne są zgrzewane pojemniki jednorazowe, przy czym do ich pakowania trzeba posiadać zgrzewarkę.
Rodzaje opakowań jednorazowych do cateringu
W cateringu bardzo często wykorzystuje się pojemniki jednorazowe wykonane z plastiku albo ze styropianu. Można również stosować ekologiczne opakowania jednorazowe, które wykonane są z materiałów podlegających szybkiej biodegradacji.
Przede wszystkim hurtownia opakowań jednorazowych oferuje firmom cateringowym pojemniki, które mogą być zamykane lub zgrzewane. Zgrzewanie może odbywać się wtedy za pomocą folii albo pokrywek.
Oferowane przez hurtownie opakowania jednorazowe mogą być niedzielone albo można wybrać opakowania dwudzielne i trójdzielne. Dopasowuje się je do konkretnych dań, aby ich składniki nie mieszały się ze sobą.
Dodatkowo hurtownia naczyń jednorazowych może zaoferować jednorazowe sztućce w oddzielnych, higienicznych opakowaniach, a także torby papierowe, w których dostarcza się posiłki.
Gdzie kupić pojemniki jednorazowe dla cateringu?
Sprzedażą pojemników dla firm cateringowych zajmuje się hurtownia naczyń jednorazowych. Tego typu hurtownie działają obecnie również online, co pozwala na wygodne zakupienie niezbędnych wyrobów z dostawą.
Wobec tego odpowiednio dobrane pojemniki jednorazowe mają kluczowe znaczenie w cateringu. Dzięki nim posiłki mogą być zapakowane szybko i łatwo, a także dotrzeć do klientów w całości.